Am vazut ieri din intamplare emisiunea distractiva 100 de moldoveni au spus, nu pot spune ca nu m-am amuzat, cu regret-ul ca nu mai stiu la ce post era transmisa, dar si cu cretitudinea ca imi veti spune voi, lansez si aici un semi-concurs – daca va prinde vom stabili si ceva premii in bani si bunuri de consum.

Concursul in mare – pentru cine nu l-a vazut pana acum, intre timp am aflat ca se difuzeaza pe Prime [unii zic ca e televiziuena lui Plahotniuc – dar stitii cum este, cand se pornesc – nu se mai opresc] se bazeaza pe doua echipe, una incepe sa ghiceasca cam ce crede ea ca „100 de moldoveni au spus” despre un subiect anume, de exemplu ce mananca moldovenii iarna. In mod ciudat, poti rata, caci nu cinteaza daca este sau nu populara mancarea respectiva, conteaza cati dint-o suta de moldoveni au ales acea mancare, de exemplu muraturile sau fritura – iar unii concurenti au crezut ca ar putea fi si slanina – dar nu a fost asa. Moldovenii mai mancau conserve si fasole.

Intrebarile sunt simple, mai mult amuzante decat serioase – ce nu ai voie sa faci la discoteca? 100 de Moldoveni le-au enumerat pe toate, sa nu bei, sa nu fumezi, sa nu te droghezi sau sa danzezi obligatoriu. In schimb in concurs sunt doua echipe de catre 4 moldoveni, care au spus cam tot ce le-a trecut prin cap, probabil ca daca as fi stat pana la final, aflam si cum se termina concursul. Deci voi ce propuneti sa intrebam, ca sa vedem ce raspund cititorii? pana la urma trebui asa refacem rubrica Haios!

100 de moldoveni au spus