Daca se mai indoia cineva ca vor urma alegeri anticipate in Republica Moldova, atunci ar trebui sa-si revizuiasca ideile. Dupa ce astazi ministrul Iurie Leanca, in calitate de vicepresedinte al PLDM, a anuntat ca partidul va sustine pentru functia de prim ministru pe nimeni altul decat Vlad Filat, cred ca ar trebui sa-si revada parerile.

Iurie Leanca

Se pare ca totusi nici unul din membrii AIE nu-si doreste cu adevarat o impacare, iar daca tot vorbim de AIE, am dori sa spunem raspicat ca actiunile din ultimul timp ale lui Mihai Ghimpu pot fi numite cu multa indulgenta, total deplasate.

Cel mai bizar este faptul ca se pare ca ne indreptam catre un parlament bi-partinic, adica cu doar doua partide in componenta sa, hai sa zicem maxim trei, in ideea ca cei de la Jurnal TV vor sustine in continuare mai mascat, mai pe fata candidatura lui Mocanu.

Ne asteptam ca PL si PD sa dispara din sala viitorului Parlament, mai ales ca Marian Lupu ne-a explicat „clar si foarte clar” ca el nu-si da demisia, deci pe langa aproape sigura implicare a lui Plahotniuc in mai toate schemele necurate, iata ca si presedintele Parlamentului face o scena dezaprobata de multi.

Iata de ce credem noi ca alegerile anticipate sunt inevitabile in Republica Moldova. Partea mai rea este ca anticipam o plecare de la guvernare a domnului Filat extrem de lunga. Adica se va lungi la maxim perioada sa de interimat „in marea grija pentru binele poporului”. Undeva prin toamna, teoretic vom avea un guvern nou, mai bine zis pe la sfarsitul toamnei, numai bine sa poata degusta vinul proaspat. Cat despre traiectoria europeana a Republicii Moldova, cred ca ori s-a terminat, ori s-a mai amanat cu doi sau trei ani, poate decenii. Nu da Doamne!

Daca tu crezi ca nu vor avea loc alegeri anticipate in Republica Moldova in 2013, atunci incearca sa ne dai macar un indiciu de ce ar fi altfel! Credem ca in acest moment, cel mai grav ar fi sa fie demis Presedintele Nicolae Timofti, fapt ce ar discredita total Moldova in ochii partenerilor externi.