Am trecut la sectiunea dulciuri, in ideea ca nu pot fi sarbatori fara ceva dulce pe masa. Evident putem merge la cei de la Bucuria si sa luam cele mai bune bomboane moldovenesti, insa cred eu ca daca ati sti cat de usor se face un aluat pentru placinte, am avea cu totii cele mai bune placinte si invartite din lume pe masa.

Aluat pentru placinte

Aluat pentru placinte

Ingrediente:

140 g unt
1 ou
200 g faina
20 g drojdie
50 ml lapte
1/4 lingurita sare
1 lingurita rom (optional)

Mod de preparare: Ca la orice aluat, mai intai plamadim drojdia cu laptele caldut si doua linguri de faina. Lasam la crescut, eu de obicei acopar vasul cu ceva prosoape, apoi amestecam cu faina, sarea si untul (eventual romul). Cel mai important este framantatul, framantam bine, intindem si gata.

Secretul meu este ca pun suficient unt, uneori am unt topi si o pana de gasca, impaturesc, intind, impaturesc, intind si iese super! Inainte de a impaturi, ung cu untul lichid.