Sambata am fost vizitat de un prieten din Chisinau, care voia sa vina in vizita cu orice pret. M-am bucurat nespus, crezand ca in sfarsit prietenii nu mai pot trai fara mine. Pe la pranz, au sunat la usa prietenul si sotia sa. Dupa cateva minute de sicutii pe tema albinelor, am ajuns la scopul vizitei. Promovarea produselor Amway, in Republica Moldova. Daca nu cunosteam inca din facultate modelul retelelor MLM – Multi Level Marketing  sau Marketing multi-nivel, totul ar fi fost altfel.

Nu voi discuta aici despre calitatea produselor oferite de Amway, mai ales ca nu exista studii elaborate in acest sens, nici despre faptul ca toti afiliatii la reteaua de distributie Amway ne anunta ca acestia sunt pe locul unu in lume. Legat de pozitia companiilor, voi reaminti o gluma a maestrului Nicolae Botgros, cel care a adus orchestra Lautarii acolo unde nimeni altul nu a reusit sa duca o alta orchestra pe plan mondial. El spunea intr-un interviu – sunt pe locul doi, caci pe locul unu sunt deja prea multi.

La fel si cu aceste companii MLM, toate sunt pe locul unu, dar care oare e pe locul doi? Indiferent de ce se poate discuta despre astfel de retele, punctul lor forte este faptul ca ofera o alternativa la munca prost platita din Republica Moldova. In concluzie, daca nu ai o idee de afacere proprie, poti incerca reteaua Amway, caci daca ai cativa prieteni care se vor implica in proiect, cu siguranta ca vei avea un venit care te va satisface. Nu credem ca toti vor ajunge la mii de euro lunar, chiar cu un efort sustinut, dar la sute credem ca se poate.