Pe Iurie Rosca il cunoaste toata lumea, de aceea am decis sa incepem cu aceasta biografie a lui Iurie Rosca sectiunea noastra de biografii, in speranta ca vom reusi sa va aducem in prim plan toate personalitatile dinRepublica Moldova.

Biografie Iurie Rosca

Cei mai muti au aflat de Iurie Rosca pe vremea in care ocupa functia de Preşedinte executiv al Frontului Popular Creştin Democrat din Moldova, si datorita discursului sau pro-roman, multi l-au considerat un adept al unirii Basarabiei cu Romania. S-a născut la data de 31 octombrie 1961 în oraşul Teleneşti. A devenit absolvent al Facultăţii de Jurnalism a Universităţii de Stat din Moldovain anul 1985.

Este considerat a fi unul dintre fondatorii Frontului Popular din Moldova. Intre ce se stia despre el in anii 90 si ceea ce a devenit insa in anul 2000, probabil anul fiind rotund, a insemnat o cotitura in cariera sa politica, este o mare deosebire. Dintr-un luptator al limbii romane si un promotor al unirii, alaturi de comunisti, nu numai ca si-a terminat cariera politica, dar a devenit un simbol al tradarii.

A fost ales preşedinte executiv al Frontului Popular Creştin Democrat din Moldova iar apoi membru al Partidului Popular Creştin-Democrat (PPCD). Cu acest partid a sustinut PCRM-ul lui Vladimir Voronin, astazi acest demers i-a adus nu numai lipsa de popularitate, dar si dispretul comunistilor. Mai multe detalii, pe portalul e-Moldova.

Sursa foto: tribuna.md