Tot mai multi moldoveni apeleaza la siteul cetatenie.ro pentru a afla date legate de stadiul dosarului depus la ANC (Autoritatea Nationala pentru Cetatenie – uneori prescurtata si ANPC), sau pentru a vedea daca au primit aprobarea sau nu pentru a depune juramantul sau dac adosarul lor este aprobat.

Cetatenie Romana sau nu?

Site-ul cetatenie.ro a fost mereu aproape de moldoveni, la un moment dat era insotit de un forum destulde folositor, insa incet, incet numarul persoanelor ramase fara cetatenie scade, numarul de site-uri cu informatii creste, iar site-ul oficial este din ce in ce mai des folosit decetatenii moldoveni.

Peste 2.552 de persoane au cautat site-ul cetatenie.ro pe FaceBook, altii au reusit sa gaseasca informatii pe site-ul dedicat pasapoartelor romanesti. Mai rau este ca informatiile se modifica destul de des, astfel ce era ieri valabil, astazi nu mai este. De aceea multi au apelat si la ajutorul forumului diasporei, destul de util pentru cei ce au rabdare sastea si sa discute cu membrii de pe forum, nu doar sa intrebe ce ii intereseza si apaoi sa dispara.

Cetatenia Romana a fost ceruta de peste un milion d emoldoveni, desi multi se tem sa o spuna direct, cauta raspunsuri care sa ocoleasca cifra exacta, insa daca esti putin atent la cifrele anuntate oficial din cand in cand, ajungi la rezultatul corect. Iar cetatenie.ro a ajutat pe multi dintre ei, mai ales in perioada de pana in 2010. Sa speram ca as ava fi si de acum inainte, desi cum am mai spus, cele mai multe informati si explicatii se gasesc fie pe site-ul oficial ANC fie pe Forum.