Desi multi sperau ca cererile pentru cetatenie romana se vor diminua, iata ca tousi cozile de la consulatele Romaniei nu se micsoreaza. De aceea am decis sa va mai dam cateva informatii importante legate de modul in care se poate obtine cetatenia romana pentru moldoveni.

Cetatenia Romana

Faptul ca deja o mare parte din locuitorii Republicii Moldova au cetatenie romana ne bucura, caci asta le dovedeste celor ce spun ca drumul catre Romania al Republicii Moldova este o minciuna, numarul mare de cereri dovedeste contrariul.

Un fapt important este acela ca in curand acest proces se va diminua ca amploare, caci redobandirea cetatenie nu se poate face la infinit, conditiile impuse de legea romaneasca sunt clare:

Art. 11 din Legea nr. 21/1991

“(1) Persoanele care au dobândit cetăţenia română prin naştere sau prin adopţie şi care au pierdut-o din motive neimputabile lor sau aceasta cetatenie le-a fost ridicata fara voia lor, precum si descendentii acestora pana la gradul III, la cerere, pot redobandi sau li se poate acorda cetatenia romană, cu posibilitatea pastrarii cetateniei straine si stabilirea domiciliului in tara sau cu mentinerea acestuia în străinătate”.
Deci cineva din familie trebuie sa fi pierdut cetatenia roamana (pana la rudele de gradul III), mai pe intelesul tuturor, ruda respectiva trebuie sa a fi avut localitate de nastere pe teritoriul Romaniei pana in august 1940. Daca bunicul s-a nascut dupa 1940, nu mai ai cum sa redobandesti cetatenia romana, insa o poti dobandi, in condiltiile legii.