E weekend si din cand in cand nu prea am ce face, asa ca rasfoiesc internetul dupa stirti socante, asa ajung mereu pe la domnul Cheianu Constantin, care dupa ce era indragostit de blonda de la Abba, acum ne spune ca rusoaicele erau mai stilate si mai frumoase decat moldovencele!

Cheianu si rusoaicele

Ca de obicei probam spusele cu o poza, in care scrie negru pe alb, evident din viata tumultoasa si „placuta” din epoca sovietica:

era ușor să distingi domnișoarele rusoaice de moldovencele noastre. Primele erau mai moderne, mai stilate, mai emancipate și arătau mai bine. Moldovencele erau îngrijite, curățele, dar nu aveau stil, adesea nici gust,

Pentru mine e clar, nu stiu daca si pentru voi: actorii preferati sunr rusi, fetele stilate si frumoase sunt rusoaice, limba preferata de domnul din imagie e rusa (mai rar moldoveneasca – mai romanasule), rusii sunt tari, sunt mari si maia les omniprezenti in programele si filmele de la Jurnal TV.

Satu si ma intreb, vorba lui Buraga, ce stau astfel de oameni in Moldova asta urata si nu fug repede la mama Rusia? Sa fie de vina Ghimpu sau Plahotnicuc? Eu zic ca ambii, sau sa zic „ambii trei”, s anu-l sar cumva pe salvatorul anti-mafie, un fel de Stefan cel mic, calare pe .. ce o rima aici! Hai ca e weehend, mai radem, mai glumim, da mai mergem si la un gratar, la o berica sa admiram rusoaicele frumoase si stilate. M-am saturat de moldovenecele ” cu părul strâns ”coada calului”, ținute ”ca la nuntă”.

Ghita Munteanu