Pana in 1169 nimeni nu auzise de rusi, ceea ce era un lucru bun, apoi din nefericire s-a format Rusia Kieveana ceea ce avea sa devina mai traziu punctul de pornire a unui popor marsav si mai ales parsiv. Timp de trei secole tatarii i-au batut pe rusi de le suna apa in ciubote, iata probabil si de unde vine ura rusilor fata de tatarii din Crimeea. Tot tatarii sunt si cei responsabili de destramarea Rusiei Kievene si formarea celor doua state slave din coasta Romaniei si a Europei, rusii albi – belarusii si ucrainienii.

Cnezatul Moscovei apare abia in anul 1263, iar in 1571 hanul Devlet-Girei vindea rusi in Crimeea pe post de sclavi. O situatie nu tocmai placuta pe tovarasii de azi ai lui Vladimir Putin. Pana in 1469 cand Ivan cel Mare a reusit sa devina seful rusilor, acestia prcatic nu prea aveau nimic de spus in europa si Asia. Prin urmare Marea Rusie se poate mandri cu o istorie de 500 de ani, cam putin pentru a emite pretentii. Iar daca pana in 2017 va dispare precum Rusia Kieveana, nu ar fi tocmai o pierdere.

Estonia, Letonia si Lituania au fost ocupate de rusi abia in 1940, iar faptul ca in tarile baltice rusii nu au primit cetatenia este cred ca cea mai buna solutie aleasa de un stat post sovietic. Cam la fel este si in Regiunea Kalinigrad [ Königsberg ], de unde speram cu totii ca rusii vor pleca in curand. Sper ca stiti ca tarile baltice au fost ocupate de rusi prin pactul dintre Hitler si Stalin, ca sa nu avem discutii mai tarziu, prin urmare care e diferenta intre Hitler si Putin sau Stalin? Anul nasterii!

Istoria rusilor