Dupa ce multa vreme a fost corespondentul TVR in Republica Moldova, Doru Dendiu s-a decis sa isi continuie viata la locul de munca. Astfel s-a casatorit cu o localnica, a intrat activ in politica Republicii Moldova si lupta activ pentru unirea Basarabiei cu Romania.

Harta Romaniei Mari

Mai interesant este ca nu stim cum acesti luptatori pentru unire vor sa infaptuiasca unirea. Multi spera ca odat ace Republica Moldova va fi acceptata in Uniunea Europeana unirea sa se realizeze de la sine. Ma indoiesc ca una din cele doua se va intampla, caci Basarabia mai are cel putin 10 ani de munca pana va putea visa la intrarea in Uniune. Iar dupa intrare, de ce sa se uneasca?

Faptul ca Doru Dendiu se lupta cu ideea unirii, ca participa activa la oricare manifestare de genul Marsul Unirii, este laudabil. Totusi, credem ca modul in care duce aceasta lupta, nu are mari sorti de izbanda. Oricat ar dori sa ne convinga Doru Dendiu ca e pe drumul cel bun, noi credem ca traieste o iluzie.

Daca ar lupta pentru a viziona 70% din programe in limba romana, asta da, ar trebui sa reuseasca mai usor. Pentru ca e firesc, nefiresc este sa te uiti cum in Tara Moldovei, cand cineva vorbeste in limba de stat, este suprapusa o voce in rusa, pentru ca oricare cetatean sa nu auda limba lui Eminescu, ci pe cea a lui Puschin.

Inclusiv raspunsul in rusa, atunci cand interlocutorul o face in limba sa materna este incorect, caci daca discutai cu un chinez, ma indoiesc ca ii raspundeai tot in chineza. Esti moldovean, graieste moldoveneste, dar in nici un caz ruseste, altfel vei convinge si mai mult lumea ca in Moldova, Rusia conduce orice segment politic sau apolitic.