Ne-am hotarat sa scriem acest articol pentru toti nehotaratii din Republica Moldova, care pana astazi inca nu stiu care drum sa aleaga pentru tara lor: cel cu Uniunea Europeana, care asigura libertati, drepturi si valori ale democratiei, dar si bani europeni pentru dezvoltare, drept la libera circulatie peste tot in lume, drept la studii in cele mai prestigioase centre de studii!

Sau… cu Uniunea Vamala Asiatica, care de fapt este Rusia, tara agresor, dornica de a se da mare, dornica de a reface fosta USSR, in care noi la fel sa fim frati, dar la fel ca si inainte un fel de fratisori asa mai mici, care nu prea casca gura in fata fratelui mai mare. Din ce motiv? Ce intrebare stupida! Din motivul ca el e „Mare”, sau mai bine zis se crede „Mare”.

Dupa parerea nostra este mare acea tara, care asigura cel mai bun trai pentru cetatenii tarii sale, cele mai multe libertati, cele mai multe drepturi juridice si multe altele.
Ati vazut voi asa ceva in Rusia??? O tara imbolnavita si inecata in alcool, care traisete numai din vanzarea resurselor naturale, unde nu exista drepturi, unde de la Volga pana in Siberia la fiecare statie de tren este cate o puscarie. Da, Dumnezeu a binecuvantat aceste pamanturi cu bogatii si frumuseti naturale, dar pacat ca este locuita.
Credeti prostia spusa de rusi, ca ei apara interesele vorbitorilor de limba rusa de peste tot in lume? Lor nu le ajung pamanturi? Este tara cu cea mai mare suprafata din lume! De ce nu si-ar chema toti vorbitorii de rusa acasa, sa ridice tara lor din ruini? Deorece, cei plecati dupa trai bun, nu vor sa se intoarca! Acolo ar trebui sa munceasca ca la BAM (magistrala baicalo-amur). De ce vor noi teritorii? Pentru ca sa va aiba de slugi, asa cum a fost dintotdeauna: deportari, dusmanii poporului, BAM, strangerea roadei in Kazahstan! Cine erau cei plecati la aceste munci? Toate popoarele fostei USSR! Erau si niste rusi pe acolo, dar numai cei care conduceau, sau cei, care se manifestau impotriva acestei politici!

Acum venim cu noutatile de rigoare.

Dupa ce la 16 martie curent cu mare fast a fost „alipita” Crimeea la Federatia Rusa, s-a inceput rusificarea cetatenilor din Crimeea prin schimbarea de pasapoarte rusesti. Locuitorilor din Crimeea in locul pasapoartelor ucrainene au inceput sa li se emita pasapoarte rusesti, dar……cu resedinta regiuni indepartate ale Rusiei,in special in Magadan si regiunea Magadanului! Acest lucru este raportat pe o retea de socializarea ruseasca. „Un prieten XXX are o familie cunoscuta in Yalta. Si-au luat ieri pasaportul rusesc, cand ai vazut ca au viza de resedinta in Magadan, la intrebarea logica de ce, doar avem aici in Yalta apartament? Li s-a spus ca altfel nu se poate, deoarece Crimeea nu este recunoscuta ca teritoriu rusesc”.
Alt caz:”Familia mea de cunoscuti din Yalta, care era mare patriota pentru Rusia si striga URAAA, ca au venit rusii, a fugit printre primii sa schimbe pasaportul ucrainean. In schimb, ei i s-a dat un certificat. Formulare pentru Pasaport nu sunt destule. In certificatul dat era indicata viza de resedinta in… MAGADAN. Atunci a vrut inapoi Pasasportul cu resedinta in Yalta. Dar i-au spus ca pasaportul ucrainean deja este distrus!”
Deci: toti noii cetateni sunt cu resedinta in Magadan – Rusia!
Asociatia tatarilor din Cremeea avertizeaza sa fie vigilenti! „Ieri am sunat un prieten din Crimeea.El a primit un pasaport rusesc. Autorizatie ce a eliberat documentul este din regiunea Magadan. Si a avut resedinta din Crimeea! Ceteteni ai Crimeei, păziti-va!” – A srisc un alt utilizator al retelei sociale din Rusia.

armata falnica a rusiei

Alta noutate din Rusia

Amendamentele la Legea „Cu privire la dreptul cetatenilor rusi la libertatea de miscare si alegere a locului de resedinta in Federatia Rusa”, a Codului penal si a Codului Administrativ facut de presedintele Putin, poate schimba viata tuturor cetatenilor din Rusia.
Documentul recunoaste ca, daca cetatenii nu locuiesc in apartamentele in care sunt inregistrati, dovedeste faptul de „inregistrare fictiva”. Pentru aceasta „incalcare” de lege PUtin are de gand sa faca o Corectarea similară in Codul Penal – Articolul. 322 din Codul penal.
Pentru inregistrare fictiva a unui cetatean al Federatiei Ruse la locul aflarii sau de resedinta, precum si inregistrarea fictiva a strainilor sau apatrizilor o amenda de 100000 la 500000 de ruble (2009 – 10046 euro la cursul de azi), sau munca silnica pentru o perioada de pana la trei ani, sau inchisoare pentru aceeasi durata.
Ce inseamna acest lucru in limbajul simplu? Deci, daca ai resedinta in Chisinau si ai plecat la munca in Italia, acesta este motiv penal – „inregistrare fictiva” si la intoarcere acasa vei fi supus in cel mai bun caz platii de amenda in sumele expuse mai sus, sau trimis imediat in puscarie, si puteti fi sigur ca in apartamentul Dumneavoastra demult locueste cineva din Rusia, care demult jinduieste dupa locurile calde din mioritica Republica MOldova!

Numai lucrurile expuse mai sus ar trebui sa va spuna clar- care este optiunea buna pentru voi si urmasii vostri!