Multe prostii am auzit la viata mea, insa niciodata nu e prea tarziu sa auzi una si mai gogonata. Unii, care gandesc zic ei, moldoveneste, desi la drept vorbind si analizand, pare mai mult a ruseste, m-au dat pe spate cum se zice, adica am reusit sa rad pana la lacrimi. In afara de faptul ca acesti „moldovani” care l-au pierdut pe e – de asta am inteles ca sunt si mai sanatosi, nu-l au pe „e”, deci traiesc fara e-uri, au o placere in a-i face pe români – rumâni.

Gandesc Moldoveneste – Clik pentru a mari poza

Ca prostia poate depasi uneri si casa, e stiut de veacuri, acum uite ca se gandesc la Moldova Mare. Tocmai acum cand zona controlata de Transnistria s-a marit cu cel putin 10% fata de 1993, cand Gagauzia ameninta cu ruperea din granitele Moldovei, si cand o larga masa a populatiei din Republica Moldova si-a luat cetatenia romana sau are intenti asa o obtina in curand.

Sa-i tratez cu aceiasi moneda? Nu merita, pana la urma pot sa scrie nu cu litere chirilice, ci chiar sa incerce scrierea cuneiforma, asta ca sa se intoarca nu cu cateva sute de ani in urma, ci cu milenii.

Cat de aiurea poate fi modul lor de actiune, nu are rost sa discutam.O singura mirare am, daca tot prefera sa scrie cu „chirilite”, de ce nu o fac si pe facebok, pe site-ul lor, in viata de zi cu zi. Sa fie consecventi pana la capat.

Ar putea sa se ia de mana cu cei din Romania care-i fac pe moldoveni rusi, sa se duca unde a intarcat Mutu’ iapa si sa sa vina inapoi cand o sa-i chem eu!

Vrei sa razi? incearca sa intelegi:

Stalin a fost cerut să unească Moldova de Est cu Moldova de Vest. Acest caz în istoria Moldovei este deloc necunoscut.

Crezi ca omu’ a trecut pe la scoala macar in primele 4 clase? Sau asta e limba „Moldoveneasca” si noi nu stim?