Tocmai am scris despre gazetaria din Republica Moldova ( chiar ma gandeam ca tot mai bine era Basarabia, nu trebuia sa adaug de fiecare data republica pentru a se deosebi de ceai din dreapta Prutului sau stanga Nistrului), si ne-a sarit in ochi portalul Moldnews.md, care spre mandria noastra, au recurs la limba Romana, dar in secundar.

Traian Basescu si Unirea

In principal, cum intri pe site, te redirectioneaza spre limba rusa, evident cea mai importanta populatoe din Moldova. Nici nu ma mira ca un EuroParlamentar se minuna ca romanii au ceva cu limba moldoveneasca, cand de fapt ar fi trebuit s afie problema rusilor, doar limba oficiala (moldoveneasca e de fapt rusa – asa credea parlamentarul respectiv)

Preluam o stire in limba romana: Președintele României, Traian Băsescu intenționează să revină la propaganda activă a unionismului!

Da, au preocupari frumoase, era o vorba pe la moldoveni: hotului de hot ii este frica, sau hotul striga cel mai tare prindeti hotul! Mare frica pe ruso-lingvii, ruso-fonii sau cum se mai zice celor ce nu stiu decat o limba, cea a lui tatuca Putin, sa nu vina iar Romanii si sa ne cotropeasca! Vai, vai de capul nostru, parca imi si aduc aminte de dropul de sare a lui Ion Creanga. Ne-am lamurit si cu cei de la Moldnews.md. Numai de bine!

Azi sarbatorim revelionul, unii dintre noi, cel putin. Deci nu uitati sa ridicati un pahar de sampanie si pentru All MoLdova! Macar asa de forma! Sau ascultati Istoria Basarabiei, daca nu veti sa o cititi!