Probabil ca titlul te face sa te gandesti la filmul difuzat in toate tarile socialiste inainte de 1989, pentru moldoveni mai concret s-ar spune: „Москва слезам не верит„, dar din pacate este al treilea subiect de la categoria Politica de pe AllMoldova. Am fi vrut sa discutam cu placere despre fimul rusesc ce a luat Premiul Oscar in 1981 la sectiunea cel mai bun film strain, insa evenimentele recente din Republica Moldova ne fac sa ne aplecam asupra implicatiilor summit-ului de la Vilnius in viitorul Republicii Moldova.

Fie ca e vorba de tezaurul Romaniei, de mortii de la Katyn sau de mortii moldoveni in razboiul de pe Nistru – evident vorbim aici de istoria recenta – Transnistria – Rusia nu crede in lacrimi. Aici fac o paranteza si intreb pe toti astia de vor sa se integreze in Belarus, cum ne explica ei de ce au murit tinerii Moldovei in razbouiul d epe Nistru? Si ce cauta armata prietena pe teritoriul Moldovei? Eu zic ca e mai simplu decat se crede – Vladimir Voronin, Vadim Misin – poate nu stiti ca e nascut in orasul Kulisari, regiunea Guriev, Kazahstan – si evident Iurie Victor Muntean – toti sunt 100% fericiti de faptul ca Rusia ne-a omorat tineretul pe Nistru, ca stau cu tancurile la nici 30 de kilometri de Chisinau, altfel cum sa vrei sa fii frate cu D…U? Si mai am o nedumerire, de ce sunt toti vorbitori si cantareti de limba rusa [ 70% din ceea ce spun sau canta in public este in limba rusa], pana si pe wikipedia il gasim pe Iurie Muntean in rusa?

Crei sa ma convingi ca PCRM si liderii sai sunt suparati, plang pentru deportarile din Moldova? Ca de fapt Voronin si gasca lui vor in Rusia doar pentru a vinde vinul moldovenesc? Ai auzit tu macar odata din gura lui Vadim Misin au Iurie Muntean o critica la adresa Rusiei? Tot ce fac rusii fac bine, ca au omorat in Masacrul de la Fantana Alba moldoveni? Sau despre deportari a auzit ceva din gura lor? NU – pentru ca sunt 100% de acord cu ele, si daca ar fi cazul, ar ajuta sa se repete, doar sa le fie lor cald si bine!

Moscova nu crede in lacrimi