Am asistat in 2012 la examinarea si evaluarea politistilor din Republica Moldova. Iata ca ei vor trebui ca pana in luna martie 2013 sa mearga iar la scoala. De data asta pentru a se instrui in utilizarea tabletelor.Presupunem ca va fi un slat care va propulsa Moldova in era cosmica.

Politisti Moldoveni la Reevaluare

Incepand cu luna martie, soferii vor scapa de ridicatul placutelor, cel putin asa sustine seful Direcției Poliția Rutieră, Sergiu Diaconu. Politistul moldovean va face cateva poze cu tableta placutelor de inmatriculare, un program special va introduce numerele in sistem si uite asa placutele raman la locul lor. Speram totusi ca nu vom urma exemplul celor din Romania cu rovinieta, cand sistemul de citire costa statul vecin cam cate un spital pe zi (costul sistemului costa zilnic contravaloarea construirii unui spital). Nu mai vorbim de rezulate, cand zeci de persoane primesc cate zeci de amenzi zilnice, la fiecare colt de strada.

Si mai spune domnul Sergiu Diaconu ca in gemeral moldovenii incearca mereu sa mituiasca politistul, dar de acum s-a terminat, tableta nu poate fi mituita. Nu stiu de ce, dar ma cam tem ca vor fi de fapt bani aruncati in vant, mai multa birocratie si evident mai multa mita. Sa asteptam insa savedem cum vor termina examinarile politistii nostri, caci acum e frig, ins ain martie va fi cald si bine, iar o reevaluare a politistilor va fi benefica.

Tot ceea ce sper este sa nu fie o instruire ca cea de la CCL, unde cica se doreste ridicarea calitatii serviciilor, iar noi de fapt platim un „programator” care inca invata sa trimita un email. Si ne face zilnic afise colorate! Pe banii nostri desigur! Cum de nu gasim si noi un astfel de post caldut?