All MoLdova a decis sa lanseze un concurs, care se va finalzia pe 8 martie 2013, legat de cele mai ingenioase si gustoase retete culinare Moldovenesti, indiferent din care zona a Moldovei provin ele. Vom incerca sa va dam si noi, o idee de reteta inedita, cu morcovi, pentru garnitura la friptura de porc.

Friptura de porc

Banuiesc ca nu multa lume a incercat sa puna morcovii pe plita si sa-i friga. Nu este nimic ciudat, se face la fel ca atunci cand frigeti ardeii, pe o placa pusa la foc.

Morcovii se curata asa cum facem de obicei, iar daca sunt prea mari ii taiem in doua. Se pun la fiert pana devin moi, se incearca cu furculita. Principalul este sa nu-i lasati decat pana s emoaie putin, nu pana devin moi, pentru piure.

Apoi pur si simpu ii punem pe o tigaie incinsa, fara ulei timp de maxim 20 de minute, ne dam seama ca au stat suficient daca au prins un fel de coaja, cam asa cum prinde de obicei porumbul copt pe jaratec.

Aveti grija sa-i intoarceti din cand in cand, in asa fel incat sa fie copti pe toate partile.

Asortati cu ce mai aveti prin frigider, puneti putina sare sau pieper, dupa gust, serviti apoi impreuna cu toata familia. Daca nu v-a placut, ori nu ati copt suficient morcovii, ori s-au prajit prea tare! Altfel ar trebui sa fie deliciosi!