Sunt cateva perioade in an in care se gateste in mod frecvent ceva deosebit, si cum noi suntem moldoveni, ar trebui sa ne iubim atat tara cat si bucataria traditionala. Una din acele perioade cand in Moldova se gateste mai mult ca de obicei este luna decembrie si ianuarie, caci noi sarbatorim de doua ori, cand pe nou cand pe vechi, si de fiecare data avem nevoie de ceva bun de pus pe masa.

Cozonaci moldovenesti

Iata cateva retete moldovenesti traditionale, care speram sa va incante atat ochii cat si papilele gustative. Recunoastem ca ne-am inspirat din renumitul site de retete culinare facut de prietenii si colegii nostri dela TOP 400, ina va asiguram ca retetele sunt originale si ne apartin.

Poate ca ar fi bine sa facem si un TOP 10 retete moldovenesti, caci iata ce de bunatati gasin in bucataria noastra:

1) Cozonac Moldovenesc

Aveti nevoie de :3 kg făină de grâu albă, 4  ouă  + 1 ou (pt. uns), 1 kg,l zăr/lapte/apă, 1 cană zahăr brun (trestie) + 1 cană zahăr alb vanilat,2 esenţe rom, 2 pacheţele (50 g fiecare) drojdie proaspătă sau 2 plicuri uscată.
Mai trebuie 1 cană ulei de floarea soarelui (la finalul frământatului) si 1/2 linguriţă sare.

Pentru umplutura ne trebuie scorţişoară şi zahăr, migdale mărunţite mai mascat, zahăr.

Daca sunteti interesati de retul retetei si de topul acestor mancaruri gustoase, va invitam pe site-ul de Retete Culinare, amintit mai sus!