De ce a demisionat Premierul Natalia Gavrilița, simte Moldova nevoie de un premier barbat, mai aproape de doctrina militara? Dorin Recean a fost ales ca succesor, va lua el din membrii vechiului cabinet? Se stie ca a fost consilier prezidențial pe lângă Președintele Republicii Moldova pe probleme de securitate, iar, din 7 februarie 2022 deține funcția de secretar general al Consiliului Suprem de Securitate. Fostul premier a fost economist, membru PAS. Dorin Recean are si el studii economice, dar a fost si a fost ministru al Afacerilor Interne al Republicii Moldova intre 2012 si 2014. Teoretic este mai pregatit pentru situatia actuala a Republicii Moldova.

De ce a demisionat Premierul Natalia Gavrilița?

Traim vremuri tulburi, decizia de a demisiona a premierului Natalia Gavrilița a luat prin surprindere pe multa lume. Are legatura cu aventura lui Putin din Ucraina, sau poate cu dezvaluirile facute de Volodîmîr Oleksandrovici Zelenski? Nu vom sti prea curand dedesupturile acestei schimbari de la Chisinau, dar cu sguranta ceva s-a intamplat. In vremuri tulburi nu schimbi guvernul decat daca e neaparat necesar. Se pare ca a fost, Maia Sandu avand deja numirea lui Dorin Recean la indemana.

O noua racheta ruseasca a survolat Moldova, degeaba a fost convocat ambasadorul, ii doare pe rusi in cot de zbaterile moldovenilor. Nu e prima data si probabil nici ultima. Moldova se vede in Uniunea europeana, mai putin in NATO, dar cine o sa le dea garanti de securitate moldovenilor? UE in niciun caz. Aderearea la Uniune? Mai degraba un vis decat o realitate.

Va reusi sa rezolve problemele moldovenilor Dorin Recean mai bine decat Natalia Gavrilița? Cine poate sti, asteptam sa vedem zilele urmatoare componenta guvernului, PAS are o majoritate linistitoare in Parlamentul Republicii Moldova, numirile vor fi aprobate fara probleme.

Natalia Gavrilița

De ce a demisionat Premierul Natalia Gavrilița?