Ca de obicei cand vine vorba de lumea civiliazta, Moldova nu-i pe harta, e undeva in Estul indepartat. Deci daca vrei sa te uiti pe Disney+ in Moldova – mi-a facut baiatul un cont, din UK – nu merge, imi zice ca serviciul nu e disponibil in regiunea mea. Evident ca pot pune un VPN si ma mut instantaneu in ce tara vreau eu. Doar ca nu-s copil sa ma uit la desene animate, imi ajunge televizorul cu 999 de mii de canale de pe tot globul. Uite de aia o sa ma mut eu cat de curand in Romania, Irlanda sau chiar Olanda. Sa mearga totul.

Disney+ in Moldova

Culmea ca si Google stie ca nu-i disponibil Disney+ in Moldova, dar cum faci sa fie? Simplu, iti pui VPN – Virtual private network – adica iti atribui un IP cum vrei tu si rezolvi multe probleme. Nu stiu daca nu dai peste alte chestii, gen te blocgeaza FaceBook sau Google, ca zice ca nu esti tu. Dar asta e o alta problema, la fel ca si cea cu Revolut, Wise sau mai stiu eu ce serviciu vestic. Evident ca 90% dintre moldoveni au ceva legaturi in Romania, de la buletin si pana la prieteni si isi rezolva oarecum problemele. Dar nu e OK, cand ar trebui sa fie altfel, mai simplu.

Asa ca am mai descoperit ceva, Disney+ in Moldova nu exista, mi-am luat gandul de la uitat pe laptop la desene animate. Nici nu aveam de gand, dar daca s-a ivit ocazia am zis ca merita incercat. Bine macar ca avem internet si FaceBook, tot e ceva. Uite, Romania a intrat pe jumatate in Schengen – ca si fratii nostri de peste Prut au probleme, nici ei nu-s pe deplin in lumea civilizata. Dar la ei merge Disney+ si Revolut, deci sunt cu 10 ani inaintea noaostra ( pentru ca o sa mearga si la noi, dar nu trebuie sa ne grabim! ).

Disney+ in Moldova