Am trait atat ca s-o vad si pe asta!
Pe timpul cand Moldova facea parte din URSS si toata aprovizionarea cu materiale se hotara la Moscova pe la noi se spunea un banc:
„Au hotarat animalele din padure sa fac un pod peste un rau si nu aveau materiale. S-a hotarat, ca trebuie trimis un sol la Moscova cu cerere pentru materialele necesare pentru pod. Pe cine sa trimita? Ca nu se hotarau toate chiar asa usor la Moscova… Au decis animalele sa trimita vulpea, ea fiind cocheta si sireata precis rezolva intrebarea cu aprovizionarea. A trecut ceva timp si se intoarce vulpea cu mainile goale, nerezolvand nimic. Al doilea trimis a fost ursul, el fiind mare si fioros, s-a crezut ca va avea mai mare eficienta, dar peste ceva timp s-a intors si el, tot cu mainile goale.
Dupa multe si aprinse discutii despre ce-i de facut s-a hotarat sa fie trimis in aceasta misiune magarul. N-a trecut mult timp si au inceput a veni in padure o multime de materiale, atat de multe ca nu mai era loc pentru animale… Peste ceva timp se intoarce si magarul si evident animalele il iau la intrebari, ce si cum a reusit asa performanta. Magarul timid si nedumerit le spune:
– Am mers la minister, intu, privesc… sunt toti de-ai nostri, eu le zic despre problema noastra, si atunci ei ma intreaba, daca vrem podul dea latul sau dea lungul raului? Eu le-am zis dea lungul! Si asta a fost tot!”

Azi citesc stirea – CEL MAI NEOBIȘNIT POD construit in China!

China sparge stereotipuri, acum poți conduce de-a lungul râului cu mașina: pe o autostradă ecologică în provincia Hubei.
Un adevărat miracol ingineresc a fost construit în China – o autostradă supraacvatică. Și farmecul este că viaductul de 4x kilometri este construit nu peste râu, ci pe traseul său este ca și cum ai conduce de-a lungul râului într-o mașină. Clădirea a fost numită „Flood Highway”.

Podul plutitor pentru masini de la Enshi, provincia Hubei (adancimea apei: 60 de metri) Hubei Enshi este cunoscut drept cea mai frumoasa tara a minunilor din China, iar peisajul de aici variaza de-a lungul anului. Podul plutitor construit de Shanghai Qihua este, de asemenea, cunoscut sub numele de „Podul lung al viselor”, iar de sus, podul plutitor serpuitor este pe apa, ceea ce ii face pe oameni sa se uimeasca. Turiștii s-au imbracat in cheongsam-ul lor si au lasat o umbra frumoasă pe podul plutitor. Podul plutitor Xuan En Shiziguan are aproximativ 500 de metri lungime si 4,5 metri latime si este construit de-a lungul unui rau serpuit, care poate gazdui 10.000 de oameni care merg pe el in acelasi timp si chiar si masinile pot trece pe el.

Este oare acest pod cum zic chinezii un adevărat miracol ingineresc!?
Sau au si chinezii ministerele lor, ca si cele sovietice sau chiar si unele din zilele noastre?

Pod chinezesc

Miracol ingineresc rusesc – de fapt chinezesc