Comunistul Grigore Petrenco ramane dupa gratii inca 90 de zile, iar daca va fi gasit vinovat va executa maxim trei ani intr-un penitenciar. Se pare ca avocatii sai nu au reusit sa convinga instanta ca poate fi judecat in libertate. La fel si colegii sai, presupusi membri ai gruparii Antifa sunt retinuti inca 90 de zile in arest preventiv. Ramane de vazut ce rezultat va avea procesul lor.

Grigore Petrenco ramane dupa gratii inca 90 de zile

Mihail Amerberg si Pavel Grigorciuc ii tin in contunaure companie ex-deputatului comunist Grigore Petrenco pentru 90 de zile. O singura nelamurire am, de ce amenzile sunt in astfel de cazuri atat de mici, in cazul nosortu de doar 20.000 de lei. Ieri avocata celor trei membri Antifa a postat pe o retea de socializare un mesaj in care ne spune ca de fapt vinovat pentru arestarea lui Grigore Petrenco este Vlad Plahotniuc. Mi se pare la fel de bizar faptul ca portalul Plahotniuc.TV nu a reactionat la treaba asta.

A trecut ceva vreme de cand grupul Petrenco se afla pitit in penitenciar, mai bine zis din septembrie si pana acum au trecut primele 90 de zile de arest preventiv pentru activistii Antifa. Speram ca procesul sa inceapa in curand si sa-i vedem si finalitatea, altfel avem impresia ca de fapt procuratura „doarme”. Cazul lor pare destul de simplu, au manifestat si au atacat organele de ordine, deci pedeapsa pare imininenta.

De ce leaga avocata lui Grigore Petrenco cazul activistilor de  cel al lui Butmalai, nu stiu – pentru mine par a nu avea nicio legatura!

Grigore Petrenco

Grigore Petrenco ramane dupa gratii inca 90 de zile