Daca azi tot este ziua cand majoritatea moldovenilor de pe Terra au votat unirea statelor Romanesti intr-unul singur, hai sa le amintim celor de la Chisinau ca datoram ata muzica cat si versurile celor doua mari nume ale culturii moldovenesti: Vasile Alecsandri si Alexandru Flechtenmacher. Acum sa vedem ce vor mai nascoci comunistii sa ne explice, dupa ce am dovedit in articolul anterior ca datoram unirea moldovenilor, iata ca si simbolul unirii este tot in mana acestora, dar evident, imperialismul romanesc este vinovat de seceta, de ninsoare si de ce nu, de pensia mizera din Republica Moldova.

Intrebare retorica: oare de ce nu au vrut moldovenii ramasi in dreapta Prutului unirea cu Gubernia Basarabia? Sa fie vorba de masinatiile lui Basescu? Sa fi venit NATO si SUA si sa-si fi bagat coada?

Prin Tratatul de pace de la București, semnat pe 16/28 mai 1812, între Imperiul Rus și Imperiul Otoman, la încheierea războiului ruso-turc din 1806 – 1812, Rusia a ocupat teritoriul de est al Moldovei dintre Prut și Nistru.

Ce este fals in citatul de mai sus? Acest adevar nu a fost pana azi negat nici de rusi, nici macar de Stati. Si totusi .. exista indivizi care ne spun ca nu vor unirea cu Romania pentru ca … vor in Uniunea Vamala. Ca aia de au furat din pamantul tarii sunt fratii lor de sange, astia de la Iasi, Suceava sau Falticeni sunt dusmanii lor. Oare cum si de ce? Si de ce mereu cu limba rusa in gura, cu Lenin si Putin. Dar desigur nu e nici o legatura cu faptul ca sunt vanduti Moscovei, asa e crestineste, omeneste, sa te faci frate cu ala ce a impartit tara in partu vanturi [ la propreiu – si inca nu s-a terminat, poate iese ca si in Georgia, doua regiuni separatiste, Transnistria si Gagauzia ], totul de frica sa nu vina imperialistul roman si sa-i alipeasca. Nu stii care sunt cele 4, ei bine iata Cernauti, Izmail, Tiraspol si Chisinau. Nu-i asa ca fratii tai de la Moscova au facut treaba buna?

hora-unirii