Luminozitate si design imaculat intr-un apartament
Pentru noii proprietari ai unei locuinte, spatiul restrans reprezinta de cele mai multe ori adevarata provocare. Apelarea la un specialist de design interior reprezinta o solutie reala la toate problemele pentru ca imaginatia si experienta acestuia va poate ajuta sa plasati mobila si mobilierul inteligent intr-o locuinta astfel incat orice spatiu sa fie cu adevarat folosit si exploatat la maxim.
Insa, in conditiile in care bugetul este mult limitat dupa o astfel de achizitie, cateva sfaturi va pot ajuta ca noi proprietari sa valorificati noua locuinta si sa scoateti din ea adevaratul potential. Apelati astfel la un decor unitar, modern dar totodata echilibrat. Nu intunecati camera prin folosirea draperiilor inchise la culoare; lasati lumina sa inunde camera prin ferestrele mari. Desi varianta de a te apara de lumina zilei cu niste draperii inchise la culoare surade celor mai multi dintre noi, alernativa unor draperii bej, bleo, gri sau in culoarea untului este de preferat pentru ca decorul capata luminozitate, identitate si blandete. oferind astfel caldura si dimensiune spatiului.
Designul imaculat poate fi obtinut cu ajutorul mobilierului in culori deschise cu finisaj lucios; senzatia de spatiu insa este data de crearea unui open space intre bucatarie, zona de dining si camera de zi. Trecerea intre cele 3 poate fi facuta armonios cu ajutorul pieselor de mobilier; zona de gatit trebuie sa fie aerisita, cu spatii de depozitare si o insula inalta care sa faca primul pas spre dining. Zona de dining este bine marcata de masa si cele 4 sau 6 scaune*asezate de jur imprejur; recomandarea specialistilor este sa se foloseasca materiale albe, cum ar fi polipropilena sau lemnul de stejar albit, pentru un aer mai elegant.
Zona de zi ofera cele mai multe posibilitati de amenajare; pentru un plus de identitate se poate apela la un truc vechi dar bine inpamantenit in ultimele luni: tapetul. O textura bogata care sa imbrace unul dintre peretii, de obicei cel din spatele canapelei sau cel opus geamului. Tapetul trebuie sa contina neaparat elemente contrastante care sa scoata decorul din monotonie; alegerea celorlalte piese de mobila trebuie sa fie in armonie cu elementele care descriu openspace-ul.
Dormitoarele, pentru ca sunt camerele intime din casa, trebuie decorate intr-o atmosfera intima si totodata *aerisita. Un element inedit intr-un dormitor poate fi amplasarea unui taburet sau a unor fotolii pentru relaxare; adesea dormitoarele matrimoniale au in componenta lor doar patul ca piesa centrala, noptierele de o parte si de alta si dressing-ul, daca acesta nu are o zona bine delimitata inafara casei. Amplasarea unui fotoliu in zona ferestrei ar fi un element nou intr-un decor matrimonial.
In final, finisajele, mobilierul si toate obiectele decorative din casa trebuie sa compuna un ambient unitar si elegant, dar mai presus de toate, un ambinet confortabil pentru proprietari care sa satisfaca standardele lor de viata, indiferent de varsta.