Azi ma intreba cineva ce parere am despre partidul Miscarea Alternativa Nationala din republica Moldova, iar eu am ramas surprins ca nu stiu despre ce este vorba. M-am documentat si am inteles ca este partidul lui Ion Ceban. Adica aceiasi Marie dar cu alta palarie – socialist plecat la propriul partid. Nu stiu de ce se tot repeta istoria, Dodon pleaca de la Voronin si isi face partid, acum Ceban pleca de la socialisti si infiinteaza o miscare. Mai mult, e nationala, ca sa ai impresia ca mai vrea cineva sa fie cu el in afara de votantii din Chisinau. Culmea este ca i-a reusit pentru moment, a fost reales primar, chiar din primul tur.

Miscarea Alternativa Nationala

Cine sunt adevaratii prorusi din Moldova? Sa fie Partidul Socialistilor, PCRM-ul, sau Miscarea Alternativa Nationala a lui Ion Ceban? Eu as zice ca toti, iar discutiile aprinse pe tema asta de pe reddit m-au facut sa cuget si eu la subiect. Nu zic ca reteaua aia de socializare e mai buna decat altele, dar parca e mai putina aglomeratie, vezi exact ce te intereseaza, te poti concentra pe munca ta, fara sa pierzi ore in sir dand scroll pe telefon ( tableta sau laptop ). In rest pare a fi o alternativa la PAS, care este se pare intr-o criza de identitate.

Unde vrea Ion Ceban sa duca Moldova cu al sau partid ( miscare ) nu stiu, nici nu ma apuc sa caut statutul postat de Miscarea Alternativa Nationala, sunt satul de telefoanele primite cu ocazia alegerilor. In Moldova va fi multa vreme pendularea asta intre socialisti si liberali – sau cum s-o mai fi identificand azi PAS-ul Maiei Sandu. Doar timpul ne va arata care parte va castiga, pentru ca prea curand nu vad Moldova in UE – decat daca sunt interese mai mari la mijloc, iar Romania isi face treaba mai bine decat in cazul Schengen.

Miscarea Alternativa Nationala

Miscarea Alternativa Nationala