Daca pana acum ne-am obisnuit cu AIE ( Alianta pentru Integrare Europeana ) formata din trei partide, se pare ca acum o sa avem una din patru, domnul Iurie Leanca fiind noul candidat la alianta. Se pare ca PD ( Partidul Democrat din Moldova ) a decis sa-si incerce sansa la functia de prim-ministru cu Vlad Plahotniuc, demonstrand ca nu au inteles nimic din protestele moldovenilor din oraselul din PMAN. Nu ma refer aici la finul lui Topa, Andrei Nastase, ci la miile de moldoveni satui de coruptie si hotie in Republica Moldova.

Vlad Plahotniuc viitorul Prim Ministru al Moldovei

Probabil ca insetati de putere si bazati pe noile sondaje care aratau ca PD va intra totusi in Parlamentul Moldovei, daca maine ar avea loc alegeri anticipate, Lupu si Diacov au decis ca nu este nimeni mai potrivit ca prim-ministru in Republica Moldova decat Vald Plahotniuc. Ma indoiesc ca presedintele Timofti va face aceasta miscare, mai ales ca a iesit public si a anuntat ca se fac presiuni asupra lui pentru a numi oligarhul in fruntea guvernului.

Mihai Ghimpu pare ca doarme ca de obicei, mergand mereu pe principiul ca mai bine cu hotii la guvernare decat cu tara data pe mana socialistilor, comunistilor si pro-rusilor. Nu stiu cata dreptate are, dar parca totusi se joaca si el cu focul. Stai domnule in opozitie, voteaza cu AIE, dar nu te baga cu ei. Pana la urma ai sa castigi mai mult, dar ai sa-ti rezolvi si problema cu drumul european. DA, nu vei fi la guvernare, ei si?

AIE Moldova

Vlad Plahotniuc viitorul Prim Ministru al Moldovei