Votul mixt in Republica Moldova mi se pare o smecherie, din care nu stiu daca liberalii mai vad un loc in Parlament, desi poate ca in colegiul ce cuprinde Colonita ar fi posibil sa-l vedem pe Mihai Ghimpu in continuare parlamentar, dar mai mult de doua sau trei locuri nu prevad pengtru PL la urmatoarele alegeri. Cine va lua voturile proromanesti in Republica Moldova nu stiu, posibil sa mearga o parte catre partidul lui Plahotniuc, poate vede cateva si Maia Sandu, desi dupa gafa cu unirea nu prea ii dau sanse.

Votul mixt in Republica Moldova si liberalii

Moldova va avea ceva de votat in perioada urmatoare, demiterea lui Chirtoaca apoi va experimenta votul mixta, adica pe doua liste de vot, una cu partide si una cu oameni. Va fi harababura, asta este sigur. Ceva vesti bune pentru modldoveni nu vad, dar accesul PSRM in Parlament este asigurat, iar daca va reusi sa creeze o majoritate cu Usatii si/sau Shor cred ca multi moldoveni vor lua calea pribegiei. Acum estimez un maxim de doua milioane de moldoveni ramasi acasa, peste doi ani cred ca daca vom avea un milion si jumatate sa zicem mersi.

Odata cu plecarea moldovenilor din tara se va ajunge la un paradox, capitala va avea jumatate din populatia tarii, de unde rezulta ca agricultura va fi distrusa, vom trai din importuri si leul va fi ata de mic, incat cred ca lumea isi va tine econimiile la saltea in dolari si euro. Deci sa le zicem adio liberalilor si sa ne pregatim de era Dodonilor!

Votul mixt in Moldova