Portalul All Moldova a decis sa faca un studiu legat de numarul de moldoveni care trec de la Odnoklassniki MD la un cont pe FaceBook. Este stiut faptul ca moldovenii au inceput socializarea pe internet cu Odnoklassniki MD (am decis sa le facem pe plac tuturor si sa adaugam MD pentru limba moldoveneasca, cea in care unii cred ca se inteleg mai bine decat in alte limbi de circulatie regionala).

Un stidiu recent arata ca peste 30% dintre moldovenii ce aveau cont pe Odnoklassniki MD au migrat pe platforma de socializare lansata de Mark Zuckerberg in 2004. Dupa mii de email-uri SPAM, iat aca ideea a prins, fiind posibil sa inregostreze in continuare salturi uriase in numarul de utilizatori, daca nu va incerca sa stoarca de bani principalii beneficiari ai unei platforme gratuite.

Din stiudiulamintit mai rezulta si faptul ca peste 70% din cei ce au migrat catre FaceBook au renuntat la contul de pe Odnoklassniki MD sau il folosesc din ce in ce mai rar. Faptul ca tinerii din Republica Moldova sunt tot mai atrasi de vest, uitand incet dar sigur estul, nu poate decat sa ne bucure.

Momentul in care cautarile pe yandex vor deveni minoritare ca ponedere, va fi de fapt saltul calitativ pe care-l asteptam de la cetatenii moldoveni. Renuntarea la mail.ru care nu poate sa insemne nimic pentru un european, caci nu discutam de mail.md sau alt site destinat doar moldovenilor, discutam de ceva rusesc creat special pentru lagarul ex-sovietic, pentru ai tine departe de idealul de libertate si independenta.

Vom reveni cu alte date interesante legate de migratia moldovenilor din spatiul ex-sovietic catre programe si platforme vestice. Pana atunci, savurati navigarea folosin google.ro!