Jurnal TV se poate lauda, are si cu ce. Am vrut sa vedem cam ce audienta are acest post TV, care de ceva vreme se tot lauda cu audienta si prietenii de pe FaceBook. Nu vom face analize bazate pe alte tari, nici macar nu vom compara cu multe alte posturi TV din Republica Moldova, ci doar cu unul, PRO TV.

Fani Jurnal TV

Cum te poti lauda ca esti formator de opinie, cand ai pe FaceBook cateva mii de fani? Sunt persoane fizice care depasesc cu de pana la 10 ori numarul de prieteni. Iata ca la data efectuarii pozelor, Jurnal TV avea cam 6200 de fani, iar PRO TV Chisinau, 20.900, adica de peste trei ori mai multi.

Am zis ca cineva ar trebui totusi sa-i aduca cu picioarele pe pamant, caci dupa gafele facute in ultima perioada se pare ca au cam pierdut contactul cu pamantul. Nu mai adaugam greselile gramaticale sau lexicale ale majoritatii prezentatorilor, cred ca daca cineva ar sta si ar contoriza greslile lor, ar trebui sa stea online si sa scrie 24 din 24.

Puteti singuri verifica cele spuese de noi, un singur click pe poze sau pe paginile celor doua televiziuni pe FaceBook si totul se lamureste. Mai nou si-au gasit inamicul public numarul unu, Mihai Ghimpu, si aliatul public numarul unu, Mocanu.

 

PRO TV – statistica

Ce putem remarca din prima zi in care deschidem televizorul, legat de calitatea si profesionalismul celor doua posturi TV, este faptul ca filmele, stirile, comentariile si tot ce doriti dumneavoastra, la PRO TV sunt in limba oficiala a Republicii Moldova, pe cand toate filmele de la Jurnal TV snt in rusa, jumate+1 din stiri si emisiuni sunt in rusa la Jurnal TV, iar glumele lor, sunt 90% rusesti.

Maniera in care se poarta de exemplu Constantin Cheianu sau mai micul sau colaborator, Anatol Durbala, copilareste, stergand spre exemplu orice urma de critica d epe paginile lor miniscule de FaceBook, ne duce cu gandul la perioada copilariei si a gradinitei. Cand se primeau cei sapte ani de acasa!

Bostan Ritgau