Am decis sa ma apuc de poezie, insa nu prea ma pricep la rime, asa ca va intreb pe voi cu ce rimeaza dodon? Nu va ganditi ca fac referire la Igor Dodon, nici pe aproape gandul meu, eu ma refer la cu totul altceva, dar nu va pot dezvalui pana nu e gata poezia. CA sa vedeti ca am dreptate, vedeti ca am scris cu D mic nu cu mare, deci nu este nume de persoana, este un obiect. Obiectul dodon se foloseste in asia centrala si de vest – nord-est la constructia unui bidon. Dar despre lexicul limbilor straine, alta data.

Cu ce rimeaza dodon

Vreau sa scriu o poezie, de aceea am nevoie de ajutorul dumneavoastra, sa-mi dati cateva rime la dodon. Rime oamnei buni nu rime din cele folosite la pescuit de pus in carlig. Cateodata am impresia ca limba asta romaneasca e asa de complexa ca nici eu nu o mai inteleg. Ca sa intelegeti mai bine, Dodona este un vechi oras din Grecia antica – nu ma credeti, cautati pe wikipedia. Deci este clar? Nu avem nimic si nu ne referim la Igor Dodon, cel din poza. Am pus poza ca sa se inteleaga ca NU la el ne referim in articol, ci la poezia ce va fi scrisa curand, pe baza rimelor sosite de la voi.

Sa va mai explic odata cum e cu rima asta: sa zicem ca avem cuvantul barabula. Ca sa rimeze, facem pe loc o poezie: Frunza verde barabula. stau in apa pan’la … acum urmeaza rima, intelegeti? Asa si cu dodon asta, ar fi frunza verde de dodon, am o moaca de … rima. Am putea continua cu turtit, dar u am gasit rima perfecta.