Vine primavara, desi afara sunt putin peste zero grade. Iar daca vine primavara in Republica Moldova, e timpul sa aflam cate ceva despre cultivarea ridichilor de luna. Nimic nu est emai simplu, decat sa cultivi pe o suprafata destul de mica, de 2 sau 3 metri patrati ridichi ce vor fi numai bune de mancat crude sau in salata peste fix o luna.

Ridichi

Ridichile de luna se pot cultiva in tot anul, din primavara pana in toamna tarziu, insa cele mai multe soiuri de ridichi prefera o clima racoroasa, asa ca evitati sa achizitionati seminte despre care nu stiti prea multe, incazul in care doriti mai multe recolte pe an.

Cel mai bine este sa aveti doua sau trei loturi cu pamant afanat pe care sa saditi semintele de ridichi la interval de 2 sau 3 saptamani, astfel incat productia sa fie continua.

O idee inedita, dar care a dat rezultate bune, este cultivarea ridichilor de luna in balcon. Pare ciudat, dar daca ai la dispozitie 1 sau 2 metri patrati, cu destula lumia, poti semana ridichile chiar si in balcon. Vei avea astfel ridichi proaspete si gustoase chiar din productia proprie.

Plantarea se face la circa 1,25 cm adancime si la 5 cm distanta intre ele, nu va chinuiti sa le plantati la distante mai mici caci vor iesi mult prea mici. Adancimea este foarte importanta, caci astfel vor rasari la timp, o intarziere putand duce la ridichi de dimensiuni mici si cam lemnoase. Pofta Buna!