Se pare ca in Republica Moldova zvonul alegerilor anticipate nu este pe placul nimanui,nici macar pe cel al comunistilor care au initiat procedura de demitere a guvernului. Daca ar fi sa luam in seama declaratiile politicienilor numarul maxim de voturi disponibile pentru demitere ar fi 55.

Sondaje

Un sondaj facut de All MoLdova incepand de sambata si pana luni pe un esantion de 3000 de persoane arata ca peste 70% din cei intervievati nu cred ca alegerile anticipate vor schimba ceva in Republica Moldova.

Parca si partidullui Filat pare a da inapoi de la declaratiile belicoase incepute acum ceva vreme in urma, si pare a dori mai degraba o impacare cu membrii AIE decat o demitere a guvernului.

Daca ar fi sa credem si sondajele legate de optiunile de vot ale moldovenilor ne gasim in situatia de a avea cam aceiasi distributie in Parlamentul Moldovei, cu mici schimbari. Antimafia lui Mocanu ar intra in Parlament datorita sprijinului masiv acordat de Jurnal TV si a trustului din care acestia fac parte, Misin si alti cativa fugari din PCRM ar fi simpli spectatori ex-parlamentari si cam atat.

Si atunci ne intrebam, oare ce vor politicienii nostri? Daca tot nu se schimba nimic pentru cele patru partide mari ce alcauiesc azi Parlamentul Republicii Moldova, daca unii sunt impotriva PCRM, de ce nu se aseaza la masa tratativelor toti patru, si astfel sa termine criza asta? Daca vor fi alegeri anticipate, vom ajunge iar la alegerea presedintelui aproape imposibila, la schimbari minore in conducerea institutiilor de stat si la aceiasi coruptie de care nu putem scapa!