Am decis sa va dam cele mai noi informatii cu privire la eliberarea pasapoartelor romanesti, mai ales ca acum toate taxele sunt percepute unitar, pe tot teritoriul Romaniei. Ne referim evident la pasapoartele simple electronice sau la pasapoartele temporare. Acestea din urma, pasapoartele temporare se elibereaza in maxim trei zile lucratoare.

Pasaport Biometric

Taxa pentru pasaport simplu electronic este de 32 RON – reprezinta taxa consulară, si se achita la unitatile C.E.C. Bank sau la trezorerie;

# 244 RON – costul paşaportului, se achita la unitatile C.E.C. Bank in contul RO96CECEB30033RON2152957.

In cazul in care doriti eliberarea in regim de urgenta, se va achita o taxa suplimentara de 100 RON.

Pentru pasaportul simplu temporar (adica valabil un an) taxele de eliberare sunt urmatoarele:

  • 32 RON – taxa consulară, care se achita la unitatile C.E.C. Bank sau la trezorerie;
  • 84 RON – costul paşaportului, se achita la unitatile C.E.C. Bank in contul RO96CECEB30033RON2152957;
  • 100 RON – se achită la unitățile C.E.C. Bank sau trezorerie (tarif suplimentar, intrucat pasaportul simplu temporar se elibereaza in termen de cel mult 3 zile lucratoare).

Aceste tarife pentru eliberarea unui pasaport sunt valabile pe teritoriul Romaniei. In cazul in care solicitati eliberarea unui pasaport in strainatate, la consulate si ambasade, va trebui s ava interesati de costul acestora direct la institutia respectiva.

Termenul de eliberare al pasaportului simplu electronic este de 14 zile calendaristice de la data înregistrării cererii. Mai multe detalii pe site-ul dedicat pasapoartelor biometrrice, site creat special pentru cei ce doresc informatii suplimentare despre taxe pasaport, taxe consulare si alte taxe legate de documentele de calatorie.