Nu stiu de ce am ales sa transmit aceatsa stire, poate pentru ca e vineri si afara ploua, poate pentru ca ma gandesc ca si noi suntem in aceiasi situatia ca locuitorii din Tibet. Nu stiu dac atrebuie sa spun cititorilor povestea traita de Dalai Lama, de ce traieste departe de tara sa, cat sufera populatia din Tibet pentru ca liderul lor spiritual nu poate veni sa-si viziteze tara si poporul.

Poate ca ati vazut filmul 7 ani in Tibet, film real in proportie de 90%, dar chiar daca nu ati urmarit filmul cu Brad Pitt, e bine de stiut ca un nou Dalai Lama se alege prin mijloace greu de inteles noua, celor din occident. Ideea de baza este ca acel copil care este ales pentru a fi Dalai Lama este supus unui lung sir de teste, abia la final se confirma sau nu, care din cei 2-3 copii va urca pe „tronul” Tibetului.

Cel mai greu de inteles este faptul ca actualul Dalai Lama lasa indicii despre locatia viitorului, iar copilul trebuie sa indice lucruri despre cel ce l-a precedat, lucruri care evident nu are de unde sa le afle la o varsta atat de frageda.

Cum va reusi actualul Dalai Lama din Dharamsala sa stabileasca cine ii va urma, de unde va fi el ales – Tibet sau aiurea – caci guvernul chinez cu siguranta ca nu va admite un Dalai Lama care sa locuiasca in Tibet – iata cum istoria atat de departatei tari din Asia seamna cu a noastra, la fel de nesigura si la fel de ocupata de asupritori care nu-ti dau voie sa gandesti si sa traiesti in propria tara!

Dalai-Lama