In Republica Moldova pretul gazului se apropie de 30 de lei, subventiile se anunta ca vor veni in functie de venit, dar nimeni nu stie la ce nivel se va considera un moldovean sarac. Nu am auzit nimic despre cei care si-au pus centrala pe gaz pentru apa calda menajera, mai ales ei are nu stau in marile orase, unde sa zicem ca ai fi avut sansa sa ai apa calda centralizat. Blocuri noi – vorba vine, de 30 de ani, nu mai au apa calda de ani buni, lumea sta pe gaz sau eletricitate. Iar pretul creste si iar creste. La iarna lumea e speriata, daca nemtii nu au solutii, noi moldovenii cum vom face?

Gazul se apropie rapid de 30 de lei

O centrala pe gaz consuma intr-o luna geroasa cam 300 de metri cubi de gaz, la 30 de lei pentru un metru cub inseamna 9000 de lei pe luna pentru incalzire, deci cine isi va permite? La o pensie de 4000 de lei esti considrearat sarac sau boier? Inflatia a trecut de 30%, desi asta e un calcul prea evaziv fata de situatia reala. Noi o vedem undeva la 50%, deci de fapt venitul real al populatiei s-a injumatatit. Iar asta e doar inceputul, vine iarna in curand, din septembrie inepe sa creasca consumul de gaze in gospodarii.

Intrebare grea: de unde vor lua moldovenii gaz in continuare? Din UE e scump, din est nu mai dau rusii. Asadar ce e de facut? Are Moldova bani sa sustina un an pretul la gaze, ca sa nu iasa lumea in strada? Daca iese va rezolva problema? Nu prea cred, dar cum sa convingi lumea ca sunt vremuri grele?