Ieri am participat cu placere la concertul aniversar oferit in mod gratuit de domnul Ion Suruceanu cetatenilor din Chisinau si numai lor, caci multi au venit si din imprejurimi sa participe la acest eveniment.

Ion Suruceanu – 45 de ani de cariera

Au participat prieteni dragi ai cantaretului, spectacolul a fost interesant, poate singurul lucru care a atras atentia a fost muzica in limba rusa. Zic ca a atras atentia pentru ca la prima melodie interpretata de maestru in rusa, a disparut soarele si s-a innourat. Apoi cand mai tanarul interpret al melodiei „Buleria” – Ionel Istrati, a cantat doua din trei melodii in rusa, ploaia si-a facut simtita intentia de a uda spectatorii. Dar cred ca e suficient ca am amintit in treacat incidentul, mult mai multe sunt de spus despre cat de placut a fost la spectacol.

Organizatorul a facut in asa fel incat invitatii sa cante pe rand, o doamna urmata de un domn, iar acest lucru s-a mentinut pe tot parcursul concertului. Evident ca deschiderea a fost facuta de sarbatorit, iar la final a cantat cu o melodie in plus fata de restul invitatilor prietenul si colaboratorul sau de o viata, Ian Raiburg.

Am apreciat pe toti cei care au cantat, insa am dori sa le spunem celor ce nu au participat, desi locurile au fost ocupate in intregime, ba mai mult, au stat multi in picioare pe margine, ce anume au ratat.

Evident ca prestatia Anei Barbu a fost excelenta, ca si a nemaipomenitei Nelly Ciobanu, a carei voce a rasunat atat de puternic incat pe tot parcursul cantecelor sale ne intrbam de unde ies acele sunete minunate.

Nu pot spune ca nu am asteptat cu interes aparitia lui Vitalie Dani, care desi nascut in 1973, pare ca are mereu 25 de ani. Acesta ne-a surprins cu o scurta poveste si cu o melodie care vorbea despre moldoveni, Italia si iubirea sa pentru o „moldoveanca” pe care acesta o credea italianca.

Finalul a fost de exceptie, in care toti invitatii l-au omagiat pe Ion Suruceanu, pe care speram sa-l mai auzim inca 45 de ani de acum inainte cantand si incantand publicul.