Desi pentru exportatorii din Republica Moldova ar putea fi o veste buna, faptul ca leul moldovenesc scade si iar scade nu poate fi o veste prea buna. Chiar daca o sa intru in discutii cu personalitati precum Moise Guran, care sustin ca o intarire a leului [ romanesc sau moldovenesc nu prea conteaza ] este un lucru rau, ca o scadere continua si controlata este in folosul exportatorilor de pe ambele maluri de Prut, eu cred ca intarirea monedei nationale este mai buna.

Inca putin si Euro va depasi in Republica Moldova pragul de 20 de lei, ce este drept, pe mine care iau leafa in Euro ma bucura intr-o oarecare masura, insa cu siguranta ca nu imi aduc aminte cu placere cand visinele pe care le iau gratis din gradina mea erau la piata centrala 25 de lei. Asat era cand un euro costa doar 18 lei, acum ma astept ca de fapt cu aceiasi euro  sa cumpar mai putin.

Astazi BNM a anuntat un curs de referinta de 19,1582 lei pentru un euro si de 14,0347 lei pentru un dolar american! Sa fie oare rezultatul unei stabilitati fortate prea indelungate a leului Moldovenesc? Leul Romanesc s-a intarit continuu in ultima luna, iar Mugur Isarescu pare a nu fi chiar fericit, va exporta mai mult Republica Moldova acum cand leul moldovenesc scade? Vom vedea.

Moise Guran si leul