Nicolae Timofti si-a semnat condamnarea la moarte politica, sau din potriva – daca va decide sa-si continuie cariera politica s-ar putea sa ajunga cel mai iubit politician din Republica Moldova! Refuzul presedintelui Timofti de a face jocul lui Plahotniuc s-ar putea sa duca la rezultate neasteptate pe scena politica din Republica Moldova. Dau doar o idee, ca sa vedeti ce se poate intampla, desi scenariul asta mi se pare un pic nerealist, datorita declaratiilor anterioare ale presedintelui Republicii Moldova.

Nicolae Timofti si-a semnat condamnarea la moarte politica, sau va deveni erou

Ca sa incepu cu inceputul, din cate stiu eu Nicolae Timofti vrea sa nu mai fie jucator politic in Republica Moldova, dar sa-ui mai vazut cazuri, inclusiv in Romania, unde Traian Basescu spunea ca pleaca din poilitica, dar s-a razgandit. Va intreb eu, daca dupa ce s-a opus cu indarjire lui Vlad Plahotniuc, daca maine Nicolae Timofti ar adera la partidul Maiei Sandu, ce credeti ca se va intampla la alegerile viitoare?

Aderarea lui Timofti la un partid nepatat din Republica Moldova, indiferent cand vor avea loc alegerile ar insemna zic eu cel putin 30 de mandate in Parlamnent, desi cred ca s-ar putea sa ajunga la 50, iun functie de discurs si partidul la care va adera. Nici nu0i trebuie multa inventivitate, ca promite justitie si dreptate sociala in Modova, iar ca fost jurist dar mai degraba ca singurul oponent viabil in lupta cu Plahotniuc, va castiga simpatia majoritatii populatiei. O sustinere din diaspora si gata, i-au invins pe toti!

Nicolae Timofti eroul

Nicolae Timofti si-a semnat condamnarea la moarte politica ?