1 ianuarie 2014 ar trebui sa aduca romanilor mult visatul statut de tara europeana si privilegiul de a munci liber in tarile Uniunii Europene. Nu stim cine este initiatorul acestei petitii online, semnata de peste 64 de mii de persoane, cate sunt din Marea Britanie nu se stie, dar oricum din cei peste 63 de milioane de locuitori o parte nu ne vor in Marea Britanie.

Recunoasteti personajul?

Intersul ascuns al acestei lupte cu romanii si bulgarii reiese din teama insularilor de a nu ramane fara muncitorii ieftini din agricultura, care acum stau la coada la astfel de munci, neavand alte sanse legale.

Britanicii cred ca 22.000 de muncitori in agricultura din cele doua tari, care in prezent lucreaza la culesul fructelor, vara, vor parasi aceasta activitate, scrie Daily Mail.

Daca am fi rautaciosi, am spune ca britanicii rasisti s-au apucat sa ucida romani : cu putin timp in urma, aproape de miezul noptii, politia a fost chemata la locul unei crime, intr-un bloc din cartierul Cukworth Court. Potrivit BBC, politia locala a anuntat ca femeia are in jur de 20 de ani si a fost injunghiata in stomac.

„Cer Guvernului sa suspende anularea restrictiilor pentru inca cinci ani”, se afirma in petitia online, citata de Mediafax, unde autorul denunta ca prin accesul liber acordat romanilor si bulgarilor  de la 1 ianuarie 2014 va exista o „presiune asupra locuintelor, infrastructurii, scolilor si sistemului de sanatate”, scrie ziare.com.

Se pare ca asistam iarasi la un nou val antiromanesc, care ori este servit pe tava de Rusia, ori este modul de a scoate castanele din foc cu mana romanilor si bulgarilor.

In Polonia avem o situatie incredibila, romanii ocupa locul doi intr-un top al celor mai antipatice popoare votate de polonezi, pe primul loc fiind rromi si sintii. Abia pe locul trei sunt rusii. Nici in Franta nu stam mai bine ca acum cateva luni, de curand intr-o emisiune televizata prezentatorul ii spune unui personaj care venise sa-i ceara bani… ca nu intelege limba romana. Desi la cat de pedofili sunt francezii, cu siguranta ca invatasera in urma cu 10-15 ani perfect romaneste pentru a reusi sa ademeneasca copii strazii in patul lor din hotelul de lux.

Poate ar trebui sa facem si noi o petitie online, cu siguranta strangem mai mult de 64 de mii de semnaturi, ca Marea Britanie s anu poat ajuca fotbal pe continet, fara acordul lui Gica Hagi! Ca tot sunt ei cei mai mari criminali din tribune.

Ca ultim amanunt, suparafata Marii britanii este de 243.610 km², iar Romania are doar cu  5219 km² mai putin, adica 238.391 km², iar Republica Moldova are o suprafata de 33.847 km². Va dati seama ca la o eventuala unire am avea o suprafata mai mare ca britanicii? Italia spre exemplu ocupa locul 72 cu o suprafata 301.340 km², in timp ce prin unire noi am ajunge la 272. 238 km². Oricum departe de Rusia care este cea mai mare tara din lume cu o suprafata de 17.098.242 km².