Tot mai multi cetateni din Republica Moldova au ales sa emigreze in Canada in ultimii ani. Comunitatea moldoveneasca din marile orase a crescut de peste trei ori in ultimii 4 ani, iar acum, dupa ce s-a produs o stagnare in procesul de emigrare in Canada, fatul ca din luna martie se reiau examinarile de dosare, ne face sa ceredem ca vom asista l a o crestere rapida a numarului de emigranti moldoveni in Canada.

Emigrare in Canada

Ne-am informat pe unul din cele mai active si compelte bloguri legat de procesul de emigrare in Canada pentru cetatenii moldoveni si am descoperit ca din cei peste 50 de mii de vizitatori lunari, mai mult de jumatate sunt din Republica Moldova.

Din intrebarile puse de ei, am vazut ca doritori sa emigreze in Canada sunt din toate categoriile sociale, de la proaspeti absolventi si pana la soferi sau chiar angajati in institutii de stat.

Site-ul este destul de bine realizat, ingrijit si cu rubrici separate pentru fiecare etapa. Din tot ce am inteles de pe acel site, cel mai important lucru pentru un viitor cetetean Canadian este sa-si faca gratuit testul de autoevaluare. Acest test iti calculeaza un puncat care tine cont de varsta ta, de studiile pe acre le ai si de experienta in munca.

Un alt punct important este examenul de limba, iar moldovenii aleg se pare sa emigreze in Canada in partea franceza, in primul rand datorita sumelor de bani necesare a le avea cu ei la ajungerea in Canada, mult mai mici pentru Quebec decat pentru partea federala (de trei ori mai mici), dar si pentru ca testulde limba franceza se poate da la Alianta Franceza direct la Chisinau.