Inca de la inceput vreua sa spunem ca recunoastem ca suntem adeptii Romaniei Mari, ai unirii Basarabiei cu Romania si promotori ai limbii romane in Republica Moldova. Poate ca multi se intreaba de ce nu exista un buton de limba romana pe site-ul nostru. Pentru ca evident limba oficiala a acestui site este limba romana.

Ribbentrop Molotov

Desi ne dorim Romania Mare, nu sustinem partidul cu acelasi nume, desi avem o sectiune de limba moldoveneasca, nu recunoastem ca ea exista, si la fel, desi avem o sectiune de limba rusa, consderam ca toti locuitorii Republicii Moldova ar trebui sa vorbeasca corect limba romana.

De ce am inceput cu Pactul Ribbentrop-Molotov? Poate pentru a le multumi celor de la e-Istorie, cel mai citit blog de istorie cand vine vorba despre urmarile Pactului Ribbentrop-Molotov, cel putin daca ne referim la Republica Moldova.

La fel de mult ne-am gandit si la denumirea rubricii, iar in final am ales sa fie Marsul Unirii. Pentru ca daca unii fac acest mars pe strada, noi am decis sa-l facem online. Iar daca astazi s-a anuntat sfarsitul lumii, am dori sa fie sfarsitul unei lumi dominate de urmarile acestui pact, si sa pasim poate de Craciun, pe noul taramul al uniunii dintre romani.

Stefan Dumitru