Nu credeam ca va trebui sa mai avem o rubrica pe site-ul Ghimu’ – dar uite ca istoria ne oblica, pentru a evita repetarea ei, sa o mai reamintim moldovenilor nostalgici. Am sa incep prin a va reaminti ca pactul Ribbentrop – Molotov a fost semnat in 1939, deci cu mult inainte ca Romania sa intre intr-un oarecare razboi, deci atat Stalin cat si Hitler au pornit al doilea razboi mondial dupa ce si-au imapartit Europa! Ai inteles, vorbitor de limba rusa sau moldoveneasca?

Sa va reamintesc cat de mult ne iubesc sovieticii si urmasii lor, in frunte cu Putin

Deci trecand de anul 1812, cant aceiasi rusi au impartit poporul moldovean in doua, fara niciun amestec al romanilor – o sa pricepeti asata macar acum, in al 12-lea ceas? – razboiul si crimele odioase ale rusilor au inceput in anul 1939! A urmat uciderea a peste 57.000 de moldoveni din Basarabia si Bucovina, inainte ca maresalul Antonescu sa ordone armatei sa treaca Prutul!

Probabil ca te bucuri ca rusii au deportat peste 300.000 de moldoveni, poate ca asta ne-ai face si tu azi, daca nu ti-am acorda votul nostru, altfel de ce ai fi atat de fericit cand afli aceste cifre? Si asta nu e tot! Desi la 23 august 1944 romanii au trecut de partea aliatilor, peste 100.000 au fost luati prizonieri si trimisi in Siberia, de unde au revenit mai putin de 10.000!

Ca sa vezi cat de mult te iubesc rusii si ce o sa-ti faca cadou in curand, afla ca peste 300.000 de locuitori din Basarabia au murit din cauza foametei impusa de Stalin, intre 1946 si 1947, pentru ca majoritatea populatiei nu voia sa traiasca in URSS!

Europa 1940