Am vrut sa scriem mai multe, dar am ales sa scriem de bine despre Revelionul TV de la televiziunile din Republica Moldova. In primul rand, Moldova 1 a fost daca pot sa zic asa, la inaltime, cel mai mult mi-a placut faptul ca s-au cantat cantece veritabil romanesti (da romanesti nu moldovenesti – din repertoriul de aur al Romaniei) pe langa cele evident autohtone.

Revelion TV 2013

Felicitari Catharsis, melodia Caciula, cantata atat de des la Cenaclul Flacara a lui Adrian Paunescu, m-a uns pe suflet. Ar fi putut canta orice, au repertoriu cat sa umple toata noaptea de Revelion, dar au ales „Caciula„.

Alte televiziuni au ales sa re-editeze epoca comunista, asta este, unora le place sa fie sarcastici, desi e o regula: nu vorbi de funie in casa spanzuratului.

Revelionul din centru Chisinaului a fost superb, lumea s-a simtit bine, a fost muzica buna si multa distractie. Chiar daca termometrul arata 1 grad, dar cu minus.

O veste mai putin buna (am promis ca nu vor fi – dar viata ne obliga), este ca de azi, 1 ianuarie 2013, TV „Moldova International” nu va mai avea posibilitatea să emită peste hotare.

Daca tot am vorbit de Caciula, iata ca exista si varianta Moldoveneasca sa zic asa a caciulii, cea a lui Calin Brateanu, unul din miile de Bucovineni care merita numit fara a gresi: Moldovean! ( de nu stii purta caciula , iute ti-o ia vantul).