Ca sa incep cu dreptul un articol despre Sabin Gherman ar trebui sa incep cu proverbul batranesc despre parul destept care paraseste capul, macar  pentru ca la mine parul este inca de culoare neagra sila fel de des ca acum 50 de ani. Este Sabin Gherman filomaghiar sau doar separatist inversunat? O fi omul suparat pe Bucuresti si atunci ce-a zis el? Imi iau jucariile si plec! Faptul ca UNDMR-ul a distrus deja Ardealul nu mai conteaza pentru el, are el ce are cu sudistii si moldovenii. N u stiu cati romani or fi in Mezőzáh, satul sau natal, dar la putin peste 2000 de locuitori nici nu conteaza.

Sabin Gherman s-a saturat de Romania, oare de ce nu pleaca?

Poate ca nu i-a placut facultatea de la Craiova, ma si intreb de ce a trebui sa plece din Mures si sa ajunga in Craiova, cand era mai aproape Clujul sau de ce nu, targu Mures – o facultate in limba maghiara l-ar fi ajutat mult, zic eu! Sa nu-i fi priit salariul de la TVR Cluj? Cer este ca Sabin Gherman s-a suparat pe Romania, dar oare si pe romani? In majoritatea lor sau doar pe cei din Regat? Ca si cum statul sub cizma austro-ungarilor l-a emancipat pe romanul ardelean, spre deosebire de „ragateni” ramasi la talpa gastii. Minunea este ca multi detractori isi fac culcusurile pe la Bucuresti, in capiatala infama a „miticilor„!

Cat de reprezentativ este domnul Gherman pentru ardeleni? Cam cate voturi a luat la primaria Clujului, adica fix 0,43% din voturile exprimate! Sub jumatate de procent, cam asta este auditoriul lui Sabin Gherman in Ardeal! Cu cine se aliaza el? Cu alt expert – Mircea Daian! Te doare capul ce de „otonomisti” gasesti la noi, mai activi acum in anul centenarului, racoland noi si noi „latrai” pe FaceBook!

Sabin Gherman

Sabin Gherman s-a saturat de Romania, oare de ce nu pleacă?