Doua saptamani se va face un sondaj legat de unirea Romaniei cu Basarabia, vrea poporul asta sau nu vrea? Mai interesant era sa vedem de ce nu vrea sau de ce vrea asta populatia, pentru ca am eu impresia ca sunt cateva categorii de cetateni, unii vor unirea cu orcie pret pentru ca se simt romani – nu-s prea multi, dar oricum sunt mai multi decat gagauzi in republica Moldova, deci au si ei drepturi. Am luat gagauzii ca punct de reper pentru ca si ei au anumite drepturi, ba mai au si parlament propriu, deci se poate daca vrem!

Sondaj de opinie pentru (re)Unire in Moldova

A doua categorie sunt cei speriati de povesti, cei care cred ca Bau bau traieste peste Prut, nu fratii lor moldovenii, nu mai stiu ca la Suceava a fost Stefan cel Mare, inmormantat la Putna. cei care mai cred povestea cu profesorul care a venit din Oltenia sa-l bata pe basarabean la palma cu rigla. Cand i-l batea la fund pe Ion Creanga o fi fost tot un oltean sau poate ardelean, cine stie? Evident ca aici e vorba de dezinformare, dar pentru a ajunge la cunoasterea istoriei mai trebuie timp.

A treia categorie sunt pro-rusii, cu astia nu prea ai ce face, nu-i iubesc pe romani si pe americani si-i venereaza pe rusi – sunt cei ce spun ca deportatii ar fi trebuit sa zic amersi, fie au ramas la rece in pamantul siberian, deci mai bine decat aici la noi unde iarna ingheata si vara se dezgheata, fie au invatat si ei  o meserie ca sa nu ramana tara de izbeliste cand se intorc acasa sin excursie. Evident nu ar vrea sa mearga si ei sa invete meserie in Siberia, dar cui sa spui?

Sondaj pentru unire

Sondaj de opinie pentru (re)Unire in Moldvoa