Multi se intreaba daca sunt sau nu romanii urmasii dacilor, dar nimeni nu se indoieste ca francezii sunt urmasii galilor, sau ca in Slovacia sunt urmasi ai slovacilor. Numai la noi exista o temere ca dacii au disparut ci totul, desi nimenui nu are explicatii ce s-a intamplat cu dacii liberi, cei care nu au facut parte din Imperiul Roman. Evident ca nu poti avea pretentia de a avea un ADN pur dacic, mai ales ca pana la urma nici nu este clar daca dacii erau un popor sau era de fapt denumirea tracilor din Ardeal.

Sunt romanii urmasii dacilor?

O are ce limba vorbeau dacii? erau ei un popor mare si puternic? Daca le-au trebuit romanilor 2 razboaie lungi pentru a-i invinge [ sa nu uitam ca romanii aveau o perseverenta a lor, daca au invins si distrus Caratagina ] inseamna ca erau destul de avansati, mai ales ca se vorbeste de cetati cucerite cu greu – deci erau organizati. Evident ca aveau o limba, iar grecii si romanii aminteau ca dacii si getii vorbeau aceiasi limba, deci in mod clar pentru acele vremuri, erau un singur popor, chiar daca azi dovezile sunt putine – o mare parte se gasesc la sud de Dunare, la Bulgari.

In mod cert romanii sunt urmasii dacilor, la fel cum azi ungurii se cred urmasii celor ce au venit in Panonia acum 1000 de ani. Si despre unguri se zice ca ar fi fost nimiciti total de Otto I, dar iata ca a supravietuit o limba care uneste un popor, mai conteaza daca sunt sau nu urmasii celor veniti din Asia? mai mult, maghiarii de azi au ADN getic in marea lor majoritate, deci teoretic sunt aceiasi romani, maghiarizati! Oare de ce considera moldovenii in cele mai vechi scrieri ale lor ca se trag de la Roma? Ar fi multe de spus, dar important este sa vrei sa intelegi istoria nu sa o scrii dupa bunul tau plac, ca sa-ti serveasca la ceva anume. Cum toate popoarele au niste inaintasi, dar azi sunt un amalgam genetic – ganditi-va doar ca in UK avem atat de multi indieni, in Franta atat de multi negri, deci nu puritatea ADN-ului e luata in calcul cand definesti un popor, ci continuitatea acestui popor pe un teritoriu anume. iar noi suntem aici de ceva vreme, nu am venit acum 150 de ani odata cu formarea Regatului Romaniei!

Daci

Sunt romanii urmașii dacilor?