Desi nu dau de obicei nici macar 10% sansa de realizare a unor astfel de zvonuri, ma simt obligat sa informez cititorii ca exista snsa ca Transcarpatia sa capete independenta mult ravnita inca din anul 1991. Pentru cine nu stie Transcarpatia este zona din vestul Ucrainei unde traiesc rutenii. Pe poza este colorata in rosu.

Oricum nu intelegem foarte mult bucuria moldovenilor si romanilor, caci din carte se pare in zona traiesc 80% ucrainieni, 13 % unguri si doar 3 % romani, prin urmare o eventuala alipire nu prea ar fi posibila nici la Ungaria si nici la Romania. Iar Maramuresul istoric nu s-ar reface oricum sub steagul romanesc.

Cu totii stim ca la granita e greu sa faci o delimitare stricta, traind de sute de ani in armonie etnii din mai multe state aflate in zona. Mai interesant ami s-a parut discutia de ieri de la „priveghi” dintre doi moldoveni, unul pro roman si unul pro rus. cel ce iubea atat de mult Rusia spune: ce ne-au dat noua romanii pana acum? Nimic, nici macar o fabrica nu au construit intre 1940 si 1945 in Moldova, da rusii cate au facut? Vreau sa refacem URSS, sau macar sa nu ne unim cu Romania! Ca si cum cineva a propus ca maine sa se uneasca cele doua tari, si uite, noroc cu ea ca nu vrea. Dar daca-i place asa de mult in Rusia [ ca idee, cica deportatii au trait regeste in gulag, ba s-au intors si cu averi facute, norc ca i-au invatat rusii meserie ], de ce nu se muta maica la Biisk, cu siguranta se va simti bine, si va primi cetatenia celui mai bun stat din lume!

Transcarpatia