Ce se intampla mai exact in Ucraina nu se stie, insa ce este sigur este ca trupe de parasutisti vor ataca astazi EuroMaidanul din Kiev. Dupa ce a intrat in vigoare amnistia pentru cei prezenti in centrul Kiev-ului si care doreau pe langa aderarea Ucrainei la Uniunea Europeana si demisia presedintelui Viktor Ianukovici [ care de ceva vreme nu mai pare de gasit, starea de urgenta fiind imininenta, ceea ce inseamna ca singura putere in statul Ucrainian este detinuta de presedinte ], totul parea a se calma.

Iata ca ieri dimineata ciocnirile violente au reinceput, in piata fiind atat oameni pasnici, ce lupta si militeaza pentru integrarea europeana a Ucrainei, dar si elemente turbulente [ se pare a fi in jur de 1000 de protestatari inarmati, care au impuscat politisti ], iar ministrul ucrainian al apararii a ordonat trupelor de parasutisti sa plece spre Kiev.

Divizia 25 aeropurtata a plecat deja catre capitala Ucrainei, urmeaza sa vedem cum vor evolua evenimentele, iar pe noi moldovenii nu ne poate bucura o astfel de stare de spirtit in tara vecina. Acum vedem sprijinul sovietic si s-a terminat cu visul democratiei la Kiev, iar aderarea Ucrainei la Uniunea Europeana ar putea fi amanata cu cel putin 15 ani. Pentru Republica Moldova asta ar fi o lovitura sub centura, caci o Transnistrie intre doua tari din U.E. ar insemna sfarsitul problemei transnistrene, pe cand asa, ar putea fi inceputul problemelor.

Cum arata azi EuroMaidanul din Kiev

Cum arata azi EuroMaidanul din Kiev