Am primit cateva cereri de la cititorii nostri care sunt crescatori de iepuri de Angora, asa ca le vom face un servicu tuturor celor ce cresc sau vor sa cumpere aceasta rasa de iepuri. Spre deosebire de alte rase de iepuri, rasa Angora se vreste pentru blana sa si nu pentru carne.Desi nu este o rasa care creste foarte mare, productia de balana este suficient de mare ca sa va permita sa incepeti omica afacere cu iepuri Angora.

Iepurele Angora poate ajunge la 3 – 3,5 kilograme, iar avantajul sau este ca se poate tunde la fel ca si oaia, iar blana se vinde destul de scump, chiar daca nu se mai cauta ca acum 20 de ani. La vasrta de un an este gata de imperechere, la fiecare fatare veti avea pana la sase iepurasi mititei.

De la un mascul puteti strange in jur de 200 -300 de grame de blana, iar de la femela intre 300 si 400 de grame. Inmultirea o puteti face singuri, evident fiind mai rentabil sa aveti mai multe femele, in primul rand pentru ca vor fata pui si apoi pentru ca veti putea obtine de doua ori mai multa blana ca la un mascul.

Blana iepurelui Angora este de diverse culori, de la alb pur la cenusiu sau argintiu. Un iepure se vinde cu 300-400 de lei, in functie de varsta si marime. Daca puteti dovedi ca rasa este pura, sansele de a gasi cumparatori din Uniunea Europeana sunt foarte mari. Faptul ca iepurele de Angora nu trebuie sacrificat ci doar tuns din trei in trei luni este un alt mare avantaj.

Investitia initiala nu este mare, cu 30 – 50 de euro puteti pune bazele unei viitoare ferme de iepuri Angira, singura cerinta fiind spatiul la curte. Cu o medie de 1 kg de balna tunsa anual, faceti o mica socoteala daca renteaza sau nu.

Vand iepuri de Angora