O intrebare care macina mintile multor moldoveni, cum ar putea castiga bani in Republica Moldova prin munca cinstita? Raspunsul care mi-a venit imediat in cap a fost, sa plecam cu toti din tara, asa sigur vom castiga in primul rand cinstit si in al doilea rand mult mai bine. Un exemplu este cel dat de Nata Albot, care acum este in Canada, asa ca ma gandesc sa plec si eu in curand undeva, poate va fi mai placut si mai distractiv decat aici, acasa.

Hai la Cafea, dar in care tara?

Hai la Cafea, dar in care tara?

Asa ca va invit la o cafea, priviti at de frumos zambeste tipul (sau tipa) din poza. Ce mi-a venit sa deschid subiectul nu stiu, poate oboseala de dupa o noapte petrecuta in club, sau poate m-am plictisit de subiectele politice, si alte asemenea treburi.

Este un program TV, care se repeta de sute de ori, aceiasi emisiune o pot vedea de sute si sute de ori, la fel cum era un alt post unde vedeam mereu filmul cu cei doi soldati britanici care voiau sa dezerteze si au devenit eroi.

La programul asta, unde o cucoana invita politicieni si le pune intrebari, era invitat unul simpatic, pro-european. Zicea ceva dspre temperatura din spitale, ca e data de noi pacientii, asta discutand despre limba romana si cei care nu invata odata pentru totdeauna sa nu mai vorbeasca doar in rusa.

Frumos discurs, european si pe intelesul meu, dar am si pentru domnul O.N. o intrebare: cum se face ca siotia sa nu stie de loc romaneste? Adica e atat de simplu sa critici dar sa nu faci nimic la tine acasa! Nu i-am dat numele, initialele sunt puse la intamplare, fara nici o legatura cu realitatea, ca doar am spus, domnul imi este foarte simpatic, vorbeste bine, face „nimic”.