Un eveniment recent mi-a dat oportunitatea sa scriu despre doua lucruri interesante despre parcarile din Chisinau, mai ales la cele de la blocurile vechi, construite inainte de 1990. Primul aspect este legat de cum parcheaza ( unii ) moldoveni pe spatiile verzi, iar al doilea de diminuarea de la an la an a locurilor de parcare. Ba se deschide un restaurant, ba se mai construieste un bloc intre alte doua mai vechi, se largesc trotuarele si uite asa desi numarul de masini creste, locurile de parcare sunt tot mai putine. Iar azi am asistat la o conversatie cel putin interesanta: ce cauti in Moldova, muta-te in Romania!

Ce cauti in Moldova, muta-te in Romania!

Pe scurt povestea e cam asa: ne-am mai luat o masina si evident ca mai trebuia un loc de parcare. In spatele blocului oameni harnici au indreptat si amenajat niste locuri de parcare, iar unul din locuri era ocupat de ceva vreme de un vecin de la alt bloc, aflat cam la 50 – 100 de metri distanta. Cum stau eu dimineata si beau cafeaua pe balcon, observ si imi zic: chiar la mine sub geam? Asa ca parchez a doua masina acolo, apare vechiul „chirias” si ma suna ( am fost istet, am lasat numarul de telefon in parbriz, ca stiam eu ca nu se rezolva asta cu una cu doua ). Ma suna omul, ii zic ca am parcat la mine la scara, chiar sub fereastra, mai pornesc alarma la masina sa vada ca-s pe aproape, dar el nimic.

Stiindu-ma mai rau de gura, o trimit pe nevasta-mea, ca tot avem masina si apartamentul trecute pe numele ei, sa rezolve diferendul. Ghinion, nu prea are accent moldovenesc, asa ca se trezeste cu replica: ce cauti in Moldova, muta-te in Romania! Ati venit sa ne luati locurile de parcare? Nu stiu cum se termina daravela asta, noi mergem de obicei cu una din masini, asa ca a doua pleaca rar din parcare, dar nu-l vad nici pe vechiul chirias dornic sa-si caute alt loc unde sa-si lase masina. La el in fata blocului pare exclus. Ma si amenintase ca va chema evacuatorul, cum asa sa-i ie lui locul de parcare de la blocul vecin? Vecin lui, caci eu am parcat la mine sub fereastra, fix in locurile teretic destinate blocului meu.

Parcări Chișinău

Ce cauți în Moldova, mută-te în Romania!